Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Μαθήματα Στάσης Ζωής από Εφτάχρονη

Μαθήματα Ζωής και πραγματικά συγκινητικά μηνύματα εκπέμπει αυτή η φωτογραφία. Μια εφτάχρονη πιτσιρίκα που πουλάει γλυκά στον δρόμο της Δαμασκού και ταυτόχρονα γράφει τα μαθήματά της !!! Η Δύναμη της Θέλησης και η Αγάπη για Μάθηση. Σκέφτομαι τα δικά μας παιδιά, τις προσωπικές μας ευθύνες για την στρεβλή ανατροφή που τους παρέχουμε, και θλίβομαι.........
Για την Ιστορία και μόνο: ο φωτογράφος του πρακτορείου SANA, Wasim Kheir Beik τράβηξε αυτή την φωτογραφία με τηλεφακό από 30 μέτρα απόσταση. Μαζί με την φωτογραφία κέρδισε και το πρώτο βραβείο για το 2007 από την Ένωση Αραβικών Πρακτορείων Ειδήσεων.


Για να μη ξεχνιώμαστε...

Ο "Πολιτισμένος" Κόσμος σφυρίζει όπως πάντα αδιάφορος, για την τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Συρία

Δεν έχεις οικολογική συνείδηση; ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΕΙΣ!!

ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από σωρεία παραπόνων, ο Βρετανός σκηνοθέτης του «Love Actually» Richard Curtis αναγκάστηκε να αφαιρέσει από το διαδίκτυο ένα video στο οποίο απεικονίζονται παιδιά να ανατινάσσονται επειδή δεν έχουν οικολογική συνείδηση. Στο τεσσάρων λεπτών video συμμετέχουν ακόμα η ηθοποιός των X-Files Gillian Anderson και ο ποδοσφαιριστής David Ginola. Και αυτοί ανατινάσσονται καθώς δεν ενδιαφέρονται για το... περιβάλλον.
Το video ήταν μία πρωτοβουλία της οικολογικής ομάδας «10:10» (http://www.1010global.org/uk) σε συνεργασία με τον διάσημο σκηνοθέτη και σκοπός του ήταν να αφυπνίσει τον κόσμο ως προς την προστασία του πλανήτη από τις εκπομπές ρύπων.Σλόγκαν του ήταν «Μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 10%. Χωρίς πίεση».
«Πολλοί άνθρωποι βρήκαν το φιλμ αστείο, αλλά δυστυχώς μερικοί όχι και ειλικρινά ζητάμε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν. Σαν αποτέλεσμα το αφαιρούμε από το site μας», λέει εκπρόσωπος της ομάδας «10:10».

Προσοχή: Το video περιέχει σκληρές σκηνές

Απαγόρευση Καπνίσματος - Μία Άλλη Οπτική

(*) Ο Νέος Βελτιωμένος(;) Αντικαπνιστικός Νόμος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι σε ισχύ. Οι αντιρρήσεις και οι προβληματισμοί παραμένουν. Αναδημοσίευση ανάρτησης από τον Ιούνιο του 2010, ακόμα επίκαιρη

Από την 1 η Σεπτεμβρίου ισχύει ο Νέος Νόμος, που αφορά την πλήρη απαγόρευση του Καπνίσματος σε όλους τους Χώρους (Δημόσιους και μή). Πολλές αντιδράσεις και αντιρήσεις έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του. Κυρίαρχη παραμένει η αντίθεση στο πνεύμα του Νόμου και η απουσία από αυτό της δυνατότητας επιλογής. Δηλαδή στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας (καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια κτλ) να μπορεί ο επιχειρηματίας να επιλέξει "την απαγόρευση του καπνίσματος ή όχι".
Τα επιχειρήματα πολλά και αναλύθηκαν λεπτομερώς από εκδήλωση καπνιστών στην Αθήνα. Δυστυχώς η Κυβέρνηση φαίνεται να κωφεύει. Οι καπνιστές, στους οποίους συμπεριλαμβάνομαι και εγώ, βρίσκονται "υπό διωγμό". Σας παραθέτω πολύ ενδιαφέρον σχετικό άρθρο της "Ελευθεροτυπίας".
Αδέλφια Καπνιστές, Κουράγιο !! Ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος Χειμώνας προσαρμογής !!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ " ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ "

Περί Κυνηγίου

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία πουλιών στην Κερκίνη, θυμήθηκα ένα πανομοιότυπο περιστατικό τον Σεπτέμβρη του 2010 στο Κοτύχι. Σαν να μη πέρασε μιά μέρα.
Πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Αυτή η υποκρισία με τα μέτρα απαγόρευσης του κυνηγιού κατά περιόδους και την άδεια κυνηγιού για ορισμένα είδη ζώων σε κάποιες άλλες περιόδους, πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Σε όλη την υφήλιο κάθε μορφής ζώου βρίσκεται υπό εξαφάνιση! Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε πουλιά, ούτε ζώα, ούτε μαριδάκι στην θάλασσα!

Η δολοφονία των ζώων πρέπει να απαγορευθεί πλήρως, με ποινές εξοντωτικές!!
Ο πλανήτης βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση!!
Οι κυνηγοί είναι δολοφόνοι!!
Όχι μόνο των ζώων αλλά και των ανθρώπων!!

Ας πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να αδιαφορούμε !! Είμαστε υπεύθυνοι Όλοι !!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

"Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλοντος" - (5η Ιουνίου)

Η 5η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί σαν "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος". Λόγια του αέρα, για εκδηλωσούλες, βαρύγδουπες ανακοινώσεις και ευκαιρία για "αγωνιστική γυμναστική" των ανά την Υφήλιο χιλιάδων Οικολογικών Οργανώσεων.
Δυστυχώς ούτε Παγκόσμιο Κίνημα υπάρχει, ούτε εθνική στρατηγική πουθενά, ούτε κρατική πολιτική. Ο Πλανήτης Ψυχορραγεί !! Και οι απανταχού Κυβερνήτες μαλώνουν για το ποιός θα εκφωνήσει τον επικήδειο!!

(Γιά να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" κάντε κλίκ στην Εικόνα)
Κάντε Κλικ στην Εικόνα για να διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα
(*) Δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2010, αλλά παραμένει πάντα επίκαιρο

Ορεινή Ναυπακτία

Από τότε που έτυχε να κατοικώ στη Πάτρα, πάντα ήθελα να κάνω μια εκδρομή στην συγκεκριμένη περιοχή. Είχα ακούσει τόσα πολλά και είχα διαβάσει ακόμα περισσότερα, με αποτέλεσμα να είναι πάντα μέσα στις επιθυμίες μου και στους εκάστοτε σχεδιασμούς μου. Τελικά κατόρθωσα να επισκεφθώ την περιοχή μετά πολλά χόνια τον Δεκέμβρη του 2009.
Η πολυετής αναμονή και ο διακαής πόθος μου, ίσως δημιούργησε εξαιρετικά μεγάλες προσδοκίες και υπερβολικές απαιτήσεις. Ως γνωστό, η "Βιομηχανία του Τουρισμού" στην προσπάθειά της να πουλήσει στο καταναλωτικό κοινό το "Προϊόν" της, παρουσιάζει τα πάντα ειδυλλιακά. Η επίσκεψη πάντως στην περιοχή δεν με ικανοποίησε.

Αφιέρωμα της εφημερίδας "Τα Νέα" (19 Μάρτη 2010)
Κάνετε κλικ πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε το αφιέρωμα σε μεγένθυνση

Η περιοχή διαθέτει απέραντες εκτάσεις πρασίνου και παρθένου δάσους. Όμως σου δίνει την εντύπωση μιας "εγκατάλειψης" και τουριστικής "μιζέριας". Χωρίς τουριστικές υποδομές, απίστευτα κουραστικούς στην οδήγηση δρόμους, χωρίς πρόνοια για ενημέρωση των τουριστών και με χώρους εστίασης (εστιατόρια και ταβέρνες) που αποπνέουν άρωμα κακομοιριάς και παλαιομοδίτικου σέρβις.

Εν κατακλείδι, προτείνω να επισκεφθείτε την περιοχή Άνοιξη (όχι Χειμώνα) και να είσαστε αποφασισμένοι για πεζοπορία και εξερεύνηση της φύσης, ειδάλλως δεν θα περάσετε καλά.
Μέρη που παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον είναι: Η Μονή Αμπελακιώτισσας (εξυπηρετικότατος και εξαιρετικά φιλικός ο μοναδικός καλόγερος, που για προσωπικούς λόγους βάπτισα "μπηχτοκαλόγερο"), η Διαδρομή από Άνω Χώρα προς Λάλκα (Η ταβέρνα του Φώντα - του επονομαζόμενου "βλαχοϊνδιάνου" προτείνεται μόνο για καφέ). Το πολυδιαφημισμένο ξενοδοχείο "Crystal" αξιοπρεπές αλλά κατα την γνώμη μου ακριβό για αυτά που προσφέρει. Ίσως πρέπει να αναζητήσετε ενναλλακτική λύση. Συστήνεται ανεπιφύλακτα η ταβέρνα "Λάλος", στην διαδρομή μεταξύ Άνω και Κάτω Χώρας, καλόγουστη σε πανέμορφο περιβάλλον και καλές σχετικά τιμές.

Βάσει των προσωπικών μου εκτιμήσεων, είναι μια περιοχή που την είδα, αλλά δεν πρόκειται να ξαναεπισκεφθώ, αν αυτό σας λέει κάτι.

Απίστευτες Διαφημίσεις

Την σημασία της Διαφήμισης στην διαμόρφωση των "αναγκών" του καταναλωτικού κοινού, την ξέρουμε. Δημιουργούν καταναλωτικά πρώτυπα και επιβάλλουν εναρμονισμένες καταναλωτικές συνήθειες. Παρ΄όλα αυτά μερικές είναι εξαιρετικές. Πρωτότυπες, ανατρεπτικές, καλαίσθητες. Διάλεξα δύο από το Διαδίκτυο και σας τις παρουσιάζω:

1. Για την μόλυνση του αέρα από τους ρίπους των αεροπλάνων.


2. Διαφήμιση Μπύρας. Σκηνοθετική και αισθητική τελειότητα.

Η "Αποδιοπομπαία Αίγα" - Τζούλια Αλεξανδράτου

ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΖΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Πολλά ακούγονται και γράφονται τελευταία για το περιβόητο πορνό-DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Αμέτρητες εκπομπές, ειρωνικά σχόλια, κριτικές που την κατακεραυνώνουν. Θεέ μου, πόση υποκρισία!!!!
Επανερχόμαστε και αναλωνόμαστε σε μια συζήτηση που κανονικά θα έπρεπε να είχε κλείσει. Ή καλύτερα να μη είχε ανοίξει καθόλου! Αιασθάνομαι την ανάγκη να σταθώ δίπλα και στο πλευρό της δύσμοιρης Τζούλιας που βάλλεται από μία ολόκληρη Κοινωνία, όχι με την έννοια της υπεράσπισης του αδυνάτου αλλά της απονομής της δικαιοσύνης και τη αλήθειας.
Καλούμαστε να απαντήσουμε πρώτα σε μερικά ερωτήματα  πριν βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Εν είδει τέστ ας απαντήσουμε λοιπόν:

1. Η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ

Είναι άραγε άμοιροι ευθυνών όλοι όσοι καταναλώνουν τέτοιες πορνοταινίες, αγοράζουν διάφορα έντυπα; Ποιος έχει την καίρια και καθοριστική ευθύνη και μομφή; Η πόρνη που λαμβάνει το τίμημα μιας ακόλαστης πράξης για δικές της αδυναμίες, επιθυμίες και ανάγκες (όσο κι αν είναι κατακριτέες) ή ο δίνων το αντίτιμο, εκμεταλευτής, εκμαυλιστής  και χρηματοδότης της μηχανής της καταναλωτικής βιομηχανίας του αγοραίου έρωτα; Ποιός τελικά είναι ο θύτης και ποιο το θύμα; Η ανόητη, χωρίς παιδεία και ατομική και προσωπική αξιοπρέπεια επίδοξη πορνοστάρ που προσπαθεί να πλουτίσει ή να καταξιωθεί , πουλώντας την ψυχή της στο βωμό του προσδοκώμενου πλούτου; Ή μια κοινωνία που δίνει το δικαίωμα στην κάθε Τζούλια να πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό; Ποιος τελικά εκπορνεύεται; Αντί να φεύγει ο πελάτης από τον οίκο ανοχής  με σκυμμένο κεφάλι αντιλαμβανόμενος τον εξευτελισμό του ή ο αγοραστής του πορνό, με τύψεις και ενοχές για την κατάντια του; Θα πρέπει να ντρέπεται η Τζούλια; Όχι, Κύριες και Κύριοι!! Το βιντεάκι πούλησε χιλιάδες αντίτυπα και όσο αυτά πουλιώνται και αγοράζονται από ηθικολόγους πορνόγερους, στερημένους γιάπηδες, μικροαστούς κοιλαράδες μεσόκοπους και αμαθείς και απαίδευτους χωρίς όνειρα και αξίες νεαρούς, τόσο οι Τζούλιες θα πολλαπλασιάζονται μόνο και μόνο για να μας θυμίζουν τις δικές μας ανεπάρκειες και προσωπικές ευθύνες. Δυστυχώς δεν εκπορνεύεται το αιδοίο της Τζούλιας αλλά το πέος του κάθε σκεπτόμενου πολίτη! Το ζήτημα δεν είναι το μπουκάλι στο επίμαχο βίντεο αλλά η θλιβερή εικόνα του αγοραστή του βίντεο, να αυνανίζεται βλέποντας το!!!

2. Ο ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΣΜΟΣ  ΣΑΝ ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Και φτάνουμε στην αιτία! Γιατί συμβαίνουν άραγε όλα αυτά; Μα η απάντηση είναι απλή. Νομίζω την ξέρουμε όλοι! Ντρεπόμαστε για τις ανθρώπινες ανάγκες μας. Ενοχοποιήσαμε το σεξ και την ανθρώπινη ανάγκη για την ικανοποίηση του! Περιβάλαμε το σέξ , με κακά πρότυπα και ανούσιες ηθικολογίες. Υπάρχουν πάντα όμως οι Τζούλιες να μας θυμίζουν την υπαρξή του! Και πρέπει οι Τζούλιες να απαλειφθούν! Είναι κακό μία Τζούλια να σου θυμίζει την σεξουαλική σου αναπηρία!
Την αναπηρία να μπορείς να λειτουργήσεις σε μιά ερωτική σου σχέση όπως η Τζούλια στο βιντεάκι της! Λες και μπορεί να υπάρξει έρωτας χωρίς σεξ!! Και όταν το κάνεις; Να αισθάνεσαι πόρνη, μειωμένη ή αναξιοπρεπής!!! Βαπτίσαμε το σεξ και το ονομάσαμε έρωτα! Σαν τα Ποσωπεία στις Αρχαίες Τραγωδίες. Καλό θα έκανε να ανατρέξουμε και λίγο στην ετυμολογία!!! Αυτός ο ψευτοπουριτανισμός είναι τελικά ο προαγωγός των ανά τον κόσμο Πορνοστάρς!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΖΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ!!!

Η Πολιτική Μέσα Από Την Σάτυρα

12 Σπαθιά τερματίζουν τη Δυναστεία των Μαυράνθρωπων του Λή

Στην δοκιμασία των «Δώδεκα Σπαθιών» απέτυχε ο Cos Takis, ο τελευταίος απόγονος των Μαυράνθρωπων του Λή (κοινώς Cos Takis Καρά Man Λή) και νόμιμος διάδοχος του θρόνου των Μαυράνθρωπων. Όπως προβλέπει ο Κανονισμός, ο διάδοχος πρέπει να περάσει μια σειρά δοκιμασιών, στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά, οι αυριανοί υπήκοοι. Δοκιμασίες όπως οι Άκατα Μάκατα Σούκουτου Μπε ή το επικίνδυνα εθιστικό Α Μπε Μπα Μπλομ δεν είχαν αποτελέσει δυσκολία για τους προκάτοχους του Θρόνου. Παρ’ όλα αυτά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθεί η αποτυχία τού Cos Takis Καρά Man Λή στην ύστατη δοκιμασία, αφού λέγεται πως δεν κατάφερε να απαντήσει στην ερώτηση «Βασιλιά, Βασιλιά με τα δώδεκα σπαθιά, τι ώρα είναι;».Για την αυριανή μέρα, πάντως, έχει κυρηχθεί εθνικό πένθος για τους Μαυράνθρωπους.
Διάδοχος θα είναι ιερωμένος, γιος ιερωμένου, διάδοχος του Βασιλικού Οίκου Andrew, με το όνομα Giorgakis (O κόσμος τον αποκαλεί Giorgaki Παπά-Andrew). Κατά αποκλειστικές πληροφορίες απάντησε στην δύσκολη ερώτηση: "Πούντο, Πούντο το δακτυλίδι;". Η αποστομωτική απάντηση: "Βρίσκεται στα χέρια του Κινέζικου Οίκου "Si Mi Ti", έπεισε και τον κάθε κακοπροαίρετο. Αναμένονται εξελίξεις


ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ
Ο Κ.Ο.Κ. του Μ.Π.Ο.Υ (ή ο Μ.Π.Ο.Υ του Κ.Ο.Κ. ;)

Με την αλλαγή Κυβέρνησης σταμάτησε και το Πρόγραμμα Απόσυρσης Κομοντότροχων, "Γαλάζια Κομοντότροχα", του πρώην Υπουργού Sou Flia. Η νέα Υπουργός Vir Vi Lee ανακοίνωσε το νέο Πρόγραμμα "Πράσινα Δρακόπτερα" ενώ σκληρά Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώνουν οι κάτοχοι παλαιών Κομοντότροχων.
Οι νέοι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα και από τις αλλαγές τού κώδικα οδικής πληροφορίας που έκανε ο Μ.Π.Ο.Υ, η τεχνητή νοημοσύνη που αποδείχτηκε προβληματική, αλλά δυστυχώς πολύ αργά. Συγκεκριμένα, ο Μ.Π.Ο.Υ (Μαθηματικός Παραθετικός Ομοιοληκτικός Υπολογιστής) παρουσίασε εξαρχής πρόβλημα με τα λογικά του κυκλώματα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία του να παίρνει αποφάσεις βάσει κοινής λογικής.
Έτσι, για παράδειγμα, οποιοσδήποτε θέλει να αποκτήσει άδεια οδήγησης δρακόπτερου, θα πρέπει να έχει ήδη άδεια οδήγησης δρακόπτερου και πενταετή πείρα στην οδήγηση δρακόπτερου, την οποία για να αποκτήσει θα πρέπει πρώτα να έχει αποκτήσει άδεια οδήγησης δρακόπτερου που για να αποκτήσει θα πρέπει να έχει ήδη άδεια οδήγησης δρακόπτερου και πενταετή πείρα στην οδήγησή του. Επιπλέον, η οδήγηση δρακόπτερου χωρίς άδεια οδήγησης τιμωρείται με αποκεφαλισμό και κατάσχεση της άδειας οδήγησης δρακόπτερου για 5 χρόνια. Πού να δείτε τι γίνεται με τα παλαιά Κομοντότροχα!

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ένα χέρι βοηθείας στους Κορινκότ
Πρόβλημα με τα νέα όρια συνταξιοδότησης δημιουργείται στη Χώρα και ιδιαίτερα στους Κορινκότ, την χειροβόλα φυλή, που στο φθινόπωρο της ζωής τους χάνουν τα χέρια τους. Ο νέος υπουργός Απασχόλησης Λομπέρντο υποσχέθηκε τροπολογία που θα εξαίρει τους Κορινκότ από το νομοσχέδιο που θέλει τους ασφαλισμένους να δουλεύουν μέχρι θανάτου και μερικές φορές και μετά από αυτόν. Η ηγεσία των Κονικόρτ εξήλθε από το γραφείο του υπουργού ευχαριστημένη για την εξαίρεση αλλά με μια ελαφριά απογοήτευση για την αδυναμία ανταλλαγής της κλασσικής χειραψίας για την επικύρωση της συμφωνίας.
Συνεχίζονται όμως οι σοβαρές αντιδράσεις του υπόλοιπου πληθυσμού αφού η εργασία μετά τον θάνατο των πολιτών δημιουργεί σοβαρά νομικά προβλήματα.Μερικά παραδείγματα:
1. Αίρεται το δικαίωμα των συζύγων για την καταβολή της αναλογούσας σύνταξης του θανόντα αφού κατά νόμο βρίσκεται ακόμα στην ενεργό εργασία
2. Καταργείται η κατάσταση Χηρείας και όλες οι σύζυγοι θεωρούνται "ζωντοχήρες". Τα αρμόδια Δικαστήρια αδυνατούν να εκδόσουν διαζευκτήρια χωρίς την έγγραφη αίτηση του θανόντος.
3. Η καύση των νεκρών θεωρείται βάσει του νόμου δολοφονία και διώκονται με εισαγγελική εντολή οι ενεχόμενοι στο "κύκλωμα παράνομης καύσης".
4. Η νεκροφιλία δεν θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα και παρατηρούνται έκκρυθμες καταστάσεις στα νεκροταφεία.
5. Η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου να πυροβολούνται οι νεκροί μετά τον θάνατό τους, επειδή κατά νόμο θεωρείται δολοφονία, ανεβάζει στα ύψη τις τιμές των "πληρωμένων δολοφόνων", με αποτέλεσμα τον εξανεμισμό των πλεονεκτημάτων αυτής της ενέργειας λόγω αύξησης του κόστους.
6. Η Εκκλησία πραγματοποιεί Οικουμενική Σύνοδο η οποία θα επιλύσει τα ερωτήματα α) Αν δύναται ο Θανών να κριθεί για την "Δευτέρα παρουσία" αν αυτή προκύψει κατά το διάστημα ισχύος του Νόμου και β) Να απάντησει στην αίτηση "ζωντοχήρας" η οποία απαιτεί ο θανών Μουσουλμάνος σύζυγός της να βαπτιστεί Χριστιανός.

Νέοι αυστηρότεροι έλεγχοι στα αστροδρόμια.

Νέους αυστηρότερους ελέγχους στα αστροδρόμια θα έχει σαν συνέπεια, η τελική συμφωνία του ηγέτη της Χώρας μας κ. Giorgaki Παπά-Andrew με τον Συμπαντάρχη και Επιβλέποντα τον Πλανήτη μας, που αποκαλείται χαϊδευτικά Κύριος "Μπαράκιας ο Μπάμιας", στην προσπάθεια να δοθεί άδεια για επίσκεψη χωρίς Βίζα στο τέλος του Έτους 2096 στη Διαπλανητική Μητρόπολη στους κατοίκους της Χώρας μας. Τα μέτρα έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιπαραθέσεις και αντικρουόμενες απόψεις αφού περιλαμβάνουν υποχρεωτική μητροσκόπηση, κωλονοσκόπηση και γαστροσκόπηση από νέους Ειδικούς Ανδροειδείς Φρουρούς. Συγκεκριμένα:
1.Ο Σύλλογος Ομοφυλοφίλων "Οι Πισωγλέντηδες" δια του εκπροσώπου τους κ Galatiσυμφωνεί με τα μέτρα, αν και τα κρίνει ανεπαρκή και προτείνει η Κωλονοσκόπηση να διεξάγεται τουλάχιστον τρεις φόρες για καλύτερα αποτελέσματα.
2. Η Εκκλησία εισηγείται την εφαρμογή των μέτρων αφού προηγουμένως οι ταξιδιώτες κάνουν κλίσματα για την Κωλονοσκόπηση και πλύσεις στην γεννετήσια περιοχή για την Μητροσκόπηση με αγιασμό. Και γαστροσκόπηση αφού τους προσφερθεί Αντίδωρο.
3.Ο ηγέτης του Κόμματος "Λαμόγια Αλλοδαποί Όλοι Σκάστε" (Λ.Α.Ο.Σ) κύριος Μαύρος Τζαφέρ ( Καρά- Jaffer) προτείνει τα μέτρα να εφαρμοστούν μόνο στους Αλλοδαπούς.
4. Ο Ηγέτης της Μείζονος Αντιπολίτευσης"Νέο Δράμα" (Ν.Δ) κύριος Sam Aras, γιος κατασκευαστή σελών για "Γαλάζια Κομοντότροχα" συμφωνεί με τα μέτρα και προτείνει την υποχρεωτική χρήση βαζελίνης.
5. Τα Αριστερά Κόμματα διαβλέπουν Εξωθεσμικό Δάκτυλο του Διεθνούς Καπιταλισμού που σκοπό έχει την διεύρυνση των σωματικών οπών των Εργατικής Τάξης και απώτερο στόχο την φορολόγηση του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού έρωτα.
Ολοι πάντως αντιτίθενται στο Σώμα Ορκωτών Υπαλλήλων Φρουρών Ρομποτικής Άμυνας (Σ.Ο.Υ.Φ.Ρ.Α). Οι νέοι Ειδικοί Φρουροί στελεχώνουν ένα- ένα, τα μεγάλα αστροδρόμια της Χώρας μετά τα πρόσφατα κρούσματα αντικανονικών προσπεράσεων στις κυλιώμενες σκάλες. Οι νέοι φρουροί ειναι εξοπλισμενοί και προγραμματισμένοι να σκοτώνουν επιτόπου τους παραβάτες, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και άπο διάφορους άλλους φόρεις οπως ο "Σύλλογος για Αξιοπρεπή Θάνατο".
“Η εκτέλεση πάνω στις κυλιώμενες θα έπρεπε να απαγορεύεται. Τα αστροδρόμια θα πρέπει να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους με ευχάριστες συνθήκες για αυτή την δουλειά” δήλωσε εκπροσωπός τους.

"Ο Νόμος του Murphy"

Ο Edward Aloysius Murphy Jr. (11 Ιανουαρίου 1918 - 17 Ιουλίου 1990) ήταν Αμερικανός μηχανικός αεροδιαστημικής που εργάστηκε σε κρίσιμα για την ασφάλεια συστήματα. Είναι γνωστός για τον ομώνυμο "νόμο του Murphy", ο οποίος συνοψίζεται στο: "Anything that can go wrong, will go wrong".
Ο νόμος του διατυπώθηκε για ένα συγκεκριμένο πείραμα. Είχε κατασκευάσει αισθητήρες που μετρούσαν την αντοχή του ανθρώπινου σώματος στην απότομη επιτάχυνση. Θέλησε να μετρήσει λοιπόν το σύνολο της δύναμης G (εκφράζει την επιτάχυνση που δέχεται ένα σώμα λόγω του βαρυτικού πεδίου της Γης) που θα μπορούσε να αντέξει ο πιλότος. Μετά από πολλές αποτυχίες λοιπόν και ένα λάθος στην σύνδεση των αισθητήρων από τον βοηθό του, η πρώτη διατύπωση του «νόμου του Μέρφι» ήταν η εξής: "Αν υπάρχουν δύο τρόποι να κάνεις κάτι και ο ένας εξ αυτών οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή, τότε κάποιος θα το κάνει με αυτόν τον τρόπο". Αργότερα, ο νόμος του απέκτησε την κοινή ερμηνεία που είναι γνωστή σήμερα.


Οι νόμοι του Μέρφυ (θεωρία)

1. Ο Νόμος του Μέρφυ: Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Α) Αν από διάφορα πράγματα, ένα έχει την πιθανότητα να πάει στραβά, θα είναι αυτό που θα προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά. Β) Αν ξέρεις ότι υπάρχουν μόνο 4 δυνατοί τρόποι για να πάει κάτι στραβά και φροντίσεις να τους προλάβεις, τότε αμέσως θα εμφανιστεί και ένας πέμπτος. Γ) Αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους, πάντα έχουν την τάση να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Δ) Κάθε λύση, γεννάει ένα καινούριο πρόβλημα. Ε) Είναι αδύνατον να προφυλάξεις κάτι από τη βλακεία, διότι οι βλάκες είναι ικανότατοι.
2. Όταν τα πράγματα πάνε καλά… Κάτι θα πάει στραβά. α. Όταν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, θα γίνουν. β. Κάθε φορά που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, κάπου έχεις κάνει λάθος.
3. Κάθε φορά που θες να “χτυπήσεις ξύλο”, διαπιστώνεις ο’τι ο κόσμος είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο ή πλαστικό.
4. α) Για να καθαριστεί κάτι, πρέπει να βρωμίσει κάτι άλλο. β). …μπορείς όμως να βρωμίσεις τα πάντα χωρίς να καθαρίσεις τίποτα. Το αντίστροφο δεν ισχύει.
5. Είναι αδύνατον για ένα αισιόδοξο να γνωρίσει μια ευχάριστη έκπληξη.
6. α) Οι διπλανές ουρές κινούνται πιο γρήγορα. β. …Αν αλλάξεις ουρά, η ουρά που ήσουν πριν θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από την ουρά στην οποία βρίσκεσαι τώρα. γ. …Αν εξακολουθήσεις να αλλάζεις ουρά, θα προκαλέσεις αναστάτωση και το πιθανότερο είναι να σε βρίσουν.
7. Ο καλύτερος τρόπος για να θυμηθείς κάτι που ήθελες να γράψεις σε ένα γράμμα είναι να κλείσεις το γράμμα.
8. α) Τα κενά αέρος εμφανίζονται πάντα όταν η αεροσυνοδός αρχίζει να σερβίρει καφέ. β) Συμπέρασμα: Το σερβίρισμα καφέ προκαλεί κενά αέρος.
9. Σε όποια έξοδο αποσκευών και αν βρίσκεσαι, οι αποσκευές σου θα βγουν από κάποια άλλη.
10. Σε κάθε εταιρία υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να απολυθεί.
11. Το λανθάνειν ανθρώπινο, αλλά για να τα κάνεις τελείως θάλασσα χρειάζεσαι και ηλεκτρονικό υπολογιστή.
12. Ο Νόμος για την αντιμετώπιση της Γραφειοκρατίας: Όταν οι λύσεις που δίνει το υπουργείο δεν ταιριάζουν στο πρόβλημά σου, τροποποιείς το πρόβλημα, όχι τις λύσεις.
13. Ορισμός του Ειδικού: Ειδικός είναι αυτός που κατέχει τις πιο πολλές γνώσεις σε σχέση με όσο το δυνατόν λιγότερα θέματα. Ο επιτυχημένος ειδικός είναι αυτός που ξέρει τα πάντα γύρω από το τίποτα.
14. Είναι πολύ απλό να κάνεις τα πράγματα περίπλοκα αλλά πολύ περίπλοκο να κάνεις τα πράγματα απλά.
15. Αν έχεις αναλάβει μια δύσκολη εργασία ανάθεσέ την σε έναν πολύ τεμπέλη – θα βρει έναν ευκολότερο τρόπο να την κάνει.
16. Το ότι ο γιατρός σου μπορεί να δώσει ένα όνομα στην ασθένειά σου δεν σημαίνει ότι ξέρει από τι πάσχεις.
17. Μόνο οι ενήλικες δυσκολεύονται να ανοίξουν τα μπουκάλια που είναι ειδικά φτιαγμένα για να μην ανοίγονται από τα παιδιά.
18. Αν η κατάστασή σου καλυτερεύει, το πιθανότερο είναι ότι αρρωσταίνει ο γιατρός σου.
19. Ορισμός Φαρμάκου: Φάρμακο είναι οποιαδήποτε ουσία η οποία όταν δοκιμάζεται σε ένα ποντίκι παράγει επιστημονικό πόρισμα.
20. Όταν τα πράγματα είναι απροσδιόριστα… Χάνεις. Όταν τα πράγματα είναι με το μέρος σου… Πάλι χάνεις. Κερδίσεις ή χάσεις… Πάντα χάνεις.
21. Αν όλα τα οχήματα έρχονται κατά πάνω σου… Είσαι σε λάθος λωρίδα.
22. Η εγγύηση των 60 ημερών εγγυάται ότι το προϊόν θα χαλάσει την 61η μέρα.
23. Ο Νόμος της Σχετικότητας του Χρόνου: Το πόσο διαρκεί ένα λεπτό της ώρας εξαρτάται από τη μεριά της πόρτας της τουαλέτας που βρίσκεσαι.
24. Όταν παίρνεις λάθος νούμερο, δεν είναι ποτέ κατειλημμένη η γραμμή.
25. Αν βοηθήσεις ένα φίλο που βρίσκεται σε ανάγκη, είναι σίγουρο πως θα σε θυμηθεί – την επόμενη φορά που θα βρίσκεται σε ανάγκη.
26. Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Είναι απασχολημένοι με το να ανησυχούν τι σκέφτεσαι εσύ για αυτούς.
27. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι αδύνατον να ξέρεις – αλλά είναι αδύνατον να ξέρεις ποιά είναι αυτά τα πράγματα.
28. Αν κοιτάξει κανείς το πρόβλημά του από κοντά, θα διαπιστώσει ότι αποτελεί και αυτός μέρος του προβλήματος.
29. Αν κάποια πράγματα θα μπορούσαν να πήγαιναν στραβά και δεν πήγανε, θα αποδειχτεί ότι θα ήταν καλύτερα αν είχαν πάει.
30. Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο.
31. Τα περίπλοκα προβλήματα, έχουν απλές, και αυτονόητα λανθασμένες απαντήσεις.
32. Περί πειραμάτων : α. Αν κάποιο πείραμα πάει καλά, κάπου έχεις κάνει λάθος. β. Ποτέ μην επαναλαμβάνεις κάποιο πείραμα που έχει πετύχει.
33. Από τη στιγμή που αναφέρεις κάτι… αν είναι καλό, χάνεται. …αν είναι κακό, συμβαίνει.
34. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά ή πόσο καιρό έψαξες για κάποιο αντικείμενο, θα το βρεις κάπου φθηνότερα, αφού όμως το έχεις ήδη αγοράσει.
35. Όσοι δυσκολεύονται να πληρώσουν νοίκι, πληρώνουν νοίκι. Όσοι έχουν την άνεση να πληρώνουν νοίκι , ιδιοκατοικούν.
36. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος σε ποια πλευρά της φέτας πρέπει να αλείψεις το βούτυρο.
37. Όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος.
38. Μετά από μια κουραστική και λεπτομερή ανάλυση ενός δείγματος, μαθαίνεις πάντα ότι έχεις χρησιμοποιήσει λάθος δείγμα.
39. Όποιος γελάει όταν όλα πάνε στραβά, έχει βρει κάποιον να του τα φορτώσει.
40. Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους.
41. Μην διαφωνείς δημόσια με έναν ηλίθιο… Ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει τη διαφορά.
42. Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψεις τα όρια του δυνατού, είναι να αρχίσεις από τα αδύνατα.
43. Το άθροισμα της ομορφιάς και της εξυπνάδας είναι πάντα σταθερό.
44. Η ομορφιά είναι μόνο επιφανειακή, αλλά η ασχήμια έχει βάθος.
45. Το μέγεθος της εξυπνάδας σε κάθε πλανήτη είναι σταθερό. Ο πληθυσμός της γης αυξάνεται…
46. Εξ ορισμού όταν ερευνάς το άγνωστο, δεν ξέρεις ποτέ τι θα βρεις.
47. Ο άνθρωπος κάποτε σκοντάφτει πάνω στην αλήθεια… αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του.
48. Αν σου συμβεί κάτι άσχημο, ερεύνησε εξονυχιστικά το γιατί. Αν σου συμβεί κάτι καλό, μην το ψάχνεις… Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στο λάθος κάποιου…

Οι νόμοι του Μέρφυ (πράξη)

1. Μένεις από βενζίνη ακριβώς στη μέση της απόστασης ανάμεσα σε δύο βενζινάδικα και ποτέ κοντά στο ένα από τα δύο.
2. Συνήθως φυσάει πολύ από όποια μεριά διαλέξεις να πας.
3. Οι 21 από τις 22 βίδες που βιδώνεις βιδώνουν χωρίς πρόβλημα. Η 22η πέφτει στο πάτωμα κι αφού ταλαιπωρηθείς να τη βρεις τελικά στραβοβιδώνεται. Το κατσαβίδι που έχεις στη διάθεση σου είναι πάντα ή μεγαλύτερο ή μικρότερο από τις βίδες που έχεις. Τα ράφια που έχεις στο υπόγειο είναι πάντα 5 χιλιοστά μεγαλύτερα από αυτά που θέλεις.
4. Ποτέ δεν καταφέρνεις να φτιάξεις μόνος σου καφέ μπογιά. Πρέπει να την αγοράσεις έτοιμη αλλά πάντα είναι ένα τόνο πιο ανοιχτή απ αυτή που θέλεις. Τα πινέλα που έχεις πλύνει σχολαστικά την προηγούμενη φορά που έβαψες έχουν γίνει σκληρά σαν ξύλο και πρέπει να αγοράσεις καινούρια.
5. Όταν κουβαλάς σακούλες με το δεξί χέρι σου, τα κλειδιά σου είναι στη δεξιά τσέπη του παντελονιού σου και δεν μπορείς να τα βγάλεις με το αριστερό.
6. Το paraflu ποτέ δεν είναι αρκετό για να συμπληρώσεις στο ψυγείο του αυτοκινήτου και αναγκάζεσαι ή να προσθέσεις νερό, ή να αγοράσεις απ το βενζινάδικο που όμως δεν έχει πράσινο αλλά κόκκινο.
7. Όταν ανοίγεις ένα χοντρό φάκελλο έχει χαθεί ο χαρτοκόπτης. Αν σκίσεις προσεκτικά το φάκελλο, οπωσδήποτε θα σκίσεις και κάποιο έγγραφο μέσα.
8. Σε όποια μεριά του πούλμαν κι αν διαλέξεις να καθίσεις, ο ήλιος θα σε χτυπάει οπωσδήποτε.
9. Την ημέρα που θα αποφασίσεις να μη πάρεις ομπρέλα μαζί σου, θα βρέξει οπωσδήποτε, έστω κι αν έχει λιακάδα.
10. Αν πάς στον κινηματογράφο δύο μέρες πριν για να αγοράσεις καλά εισιτήρια, έχουν εξαντληθεί απ την προηγούμενη. Αν πας μια βδομάδα πριν δεν θα έχουν εκδοθεί ακόμα.
11. Την ημέρα που θα πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω ενώ είσαι φανατικός μη πότης, θα σου κάνουν αλκοτέστ.
12. Στην παραλία όλοι παίζουν ρακέτες δίπλα σου. Συνήθως αρχίζουν να αποκρούουν με βουτιές στο νερό, μόλις έχεις αλλάξει ρούχα.
13. Η σακούλα που σου πέφτει απ τα χέρια ποτέ δεν περιέχει κουτιά αλλά πάντα μήλα ή πορτοκάλια και πάντα ο δρόμος είναι κατηφορικός.
14. Πάντοτε σου πατάει το πόδι κατά λάθος ο πιο βαρύς της παρέας.
15. Την ημέρα που αρχίζεις δίαιτα οι φίλοι σου σε καλούν στα εγκαίνια μιας νέας ταβέρνας. Την ημέρα που αποφασίζεις να κόψεις το τσιγάρο, ή κάποιο πρόβλημα σου προκύπτει, ή σου φέρνουν δώρο ένα αναπτήρα.
16. Αν κοιμηθείς ξημερώματα, το επόμενο μεσημέρι προκύπτει μια έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο σου.
17. Τα περισσότερα τρακαρίσματα γίνονται σε σημεία του αυτοκινήτου που από μέσα υπάρχουν ατσάλινες μπάρες ή νευρώσεις. Τα φώτα του αυτοκινήτου καίγονται πάντα νύχτα. Τα κλιματιστικά παθαίνουν ζημίες ή το καλοκαίρι ή τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Κανένα από τα δύο σου αυτοκίνητα δεν παθαίνει ζημιά όταν σταματάει ο δακτύλιος. Το νερό στους καθαριστήρες του αυτοκινήτου τελειώνει την ημέρα που έχει βρέξει λάσπη.
18. Το μεγάλο συρραπτικό δεν έχει καρφάκια μόνο όταν έχεις να συρράψεις πολλές σελίδες.
19. Ο δυνατότερος πονοκέφαλος σε πιάνει ή σε ερημική περιοχή ή αργά τη νύχτα. Ασπιρίνες δεν υπάρχουν πουθενά.
20. Το 4Χ4 κολλάει στη λάσπη όταν όλη η παρέα έχει ήδη φύγει. Το κινητό δεν πιάνει στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά 10 χιλιόμετρα πιο κάτω.
21. Διακοπή ρεύματος γίνεται μόνο όταν κατεβάζεις από το internet ένα σπουδαίο αρχείο.
22. Οδική βοήθεια χρειάζεσαι αμέσως μόλις τη διακόψεις.
23. Όταν είσαι φορτωμένος με σακούλες ή βαλίτσες, τότε το ασανσέρ ποτέ δεν είναι στον όροφο που βρίσκεσαι. Η κύρια είσοδος της πολυκατοικίας που ποτέ δεν κλείνει, είναι κλειστή μόνο όταν είσαι φορτωμένος σακούλες που σου κόβουν τα χέρια. Όταν κλείνεις πίσω σου την πόρτα του σπιτιού και διαπιστώνεις ότι δεν έχεις βάλει after shave, είτε έχεις ξεχάσει τα κλειδιά σου μέσα στο σπίτι, ή αν τα έχεις, τότε τα δεύτερα κλειδιά θα είναι από μέσα στην κλειδαριά και δεν θα ανοίγει.
24. Ο δυσκοίλιος πάντοτε παθαίνει διάρροια μισή ώρα πριν πάει σε ένα σημαντικό ραντεβού και βέβαια δεν βρίσκεται στο σπίτι του αλλά στο γραφείο του. Το χαρτί υγείας είτε δεν υπάρχει καθόλου είτε αν υπάρχει δεν είναι αρκετό.
25. Όταν φοράς το αγαπημένο σου πουκάμισο και κουμπώνεις το πάνω πάνω κουμπί σε σφίγγει μέχρι πνιγμού Αν δεν το κουμπώσεις κάνει ελάττωμα στο γιακά.
26. Το πιο σημαντικό τηλεφώνημα στο κινητό σου γίνεται όταν έχεις απενεργοποιήσει και τον ήχο και τη δόνηση.
27. Αν αποφασίσεις να πλύνεις το αυτοκίνητο σου και δεν το πλύνεις γιατί φοβάσαι μήπως βρέξει, δεν θα βρέξει έστω και αν ο ουρανός είναι κατάμαυρος. Αν το πλύνεις με λιακάδα θα ρίξει λασποβροχή.
28. Όταν κουβαλάς τη σακούλα των σκουπιδιών που βρωμάει πιο πολύ, ή καπνίζεις μέσα στο ασανσέρ, στο ισόγειο θα περιμένει πάντα κάποιος που θέλει να ανέβει στον τελευταίο όροφο. Ο δε κάδος των απορριμμάτων είναι γεμάτος μέχρι επάνω κι αφήνεις τη σακούλα απ έξω. Αν κουβαλάς οτιδήποτε άλλο κανείς δεν περιμένει. Αν μεταφέρεις ένα γεμάτο πιάτο με σούπα, τότε το ασανσέρ θα σταματήσει όσο πιο απότομα γίνεται στον όροφο που φτάνεις. Την ώρα που βάζεις το κλειδί στην κλειδαριά της πόρτας πάντα σβήνει το φως του διαδρόμου.
29. Όταν προσπαθείς να αποφύγεις μια μεγάλη λακκούβα στο δρόμο, δεξιά σου πάντα θα υπάρχει ή μηχανάκι ή άλλο αυτοκίνητο. Αν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου κάτω από δέντρα θα γεμίσει κουτσουλιές. Αν το παρκάρεις σε ξέφωτο για να το αποφύγεις, ένα σμήνος πουλιά θα καθίσει στα καλώδια του ρεύματος ακριβώς πάνω από το αυτοκίνητο σου. Όταν οδηγείς και βλέπεις στο πεζοδρόμιο ένα παλιό σου φίλο, μέχρι να κατεβάσεις το παράθυρο, ή ανάβει πράσινο, ή δίπλα σου έρχεται λεωφορείο.
30. Όταν είσαι βέβαιος ότι έχεις γράψει στις εξετάσεις μεταξύ 14 και 16 έχεις γράψει για 11. Όταν είσαι βέβαιος ότι έχεις αριστεύσει έχεις πάρει 14.
31. Όταν στο ραδιόφωνο περιμένεις να ακούσεις το αποτέλεσμα του αγώνα μπάσκετ της αγαπημένης σου ομάδα ακούς μόνο το μισό σκόρ, λόγω παρασίτων. Αν ακούς το σταθμό της εκκλησίας δεν έχει ποτέ παράσιτα.
32. Το σπουδαιότερο επεισόδιο της αγαπημένης σου τηλεοπτικής σειράς που έχει προγραμματίσει να γράψεις στις 10, εκτάκτως μεταδίδεται στις 9.
33. Πριν χτυπηθεί το σπουδαιότερο πέναλτι του αγώνα, ή κάποιος περνάει μπροστά απ την τηλεόραση ή κτυπάει το κουδούνι ή το τηλέφωνο ή πέφτει η ασφάλεια.
34. Όταν θέλεις να βάλεις πλυντήριο πιάτων για τα πιο βρώμικα πιάτα, ή έχει τελειώσει το απορρυπαντικό, ή κάποιο πηρούνι έχει πέσει κάτω απ τα πιάτα και πρέπει να τα βγάλεις όλα για να το πιάσεις. Αν το αφήσεις ο έλικας του ψεκασμού δεν θα γυρίσει και τα πιάτα δεν θα πλυθούν, αναγκαστικά θα το αδειάσεις.
35. Αν πηγαίνεις στην εθνική οδό με 100 χλμ και όλοι σε προσπερνάνε με 200, μόλις ανέβεις στα 120 θα σε σταματήσει η τροχαία γιατί το όριο είναι 100. Όταν διπλοπαρκάρεις για ένα λεπτό, έξω απ το φαρμακείο, εκείνη τη στιγμή θα περάσει το αρθρωτό λεωφορείο και δεν θα χωράει.΄ Αν πάς το αυτοκίνητο στο πλυντήριο στις 11 το πρωί του Σαββάτου περιμένουν 20 αυτοκίνητα πριν από σένα. Αν πας στις 8 έχουν πρόβλημα οι βούρτσες ή έχει αργήσει ο πλύστης Αν ξεκινήσεις στις 7 το πρωί για ταξίδι θα κάνεις δύο ώρες να βγεις στον Εθνικό δρόμο. Αν ξεκινήσεις στις 5, κάποιο ατύχημα θα σε καθυστερήσει για μια ώρα τουλάχιστον.
36. Αν στα διόδια στην ουρά που βρίσκεσαι υπάρχουν 2 αυτοκίνητα πριν από σένα και στις διπλανές 15 τουλάχιστον, ο μπροστά από σένα ή δεν θα βρίσκει το πορτοφόλι του ή θα δώσει μεγάλο χαρτονόμισμα. Μέχρι να ξεμπερδέψει, οι διπλανές ουρές έχουν αδειάσει ήδη. Όταν σε χτυπήσει ο ήλιος στα μάτια την ώρα που οδηγείς, ή τα γυαλιά ηλίου δεν βγαίνουν απ την τσέπη σου ή αν βγούν είναι γεμάτα δαχτυλιές. Τα γυαλιά της πρεσβυωπίας τα ξεχνάς μόνο όταν έχεις να διαβάσεις μια σοβαρή σύμβαση. Τότε διαπιστώνεις ότι και η γραμματοσειρά είναι η μικρότερη πιθανή. Οι συχνότερες βλάβες στα αυτοκίνητα γίνονται ή σε έρημους δρόμους ή σε επαρχιακές πόλεις Σάββατο απόγευμα, ή Κυριακή πρωί στις 12 ιδιαίτερα δε τις Κυριακές με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία του καλοκαιριού.
37. Όταν ψάχνεις το νούμερο ΧΧ της οδού ΨΨΨΨΨΨ, καμία πολυκατοικία δεν έχει αριθμό, και καμία γωνία δεν έχει ταμπέλα με το όνομα του δρόμου. Αν τυχόν και το σπίτι είναι δεξιά στη διασταύρωση απαγορεύεται η στροφή δεξιά. Αν στρίψεις αριστερά τότε πρέπει να προχωρήσεις 4 τετράγωνα για να βρείς στενό που να επιτρέπεται να στρίψεις. Η θέση που υπήρχε έξω απ το σπίτι που έψαχνες έχει ήδη καταληφθεί από αυτός που έχει παρκάρει καταλαμβάνει χώρο που χωράει δύο αυτοκίνητα. Τα απορριμματοφόρα βγαίνουν πάντα ώρες αιχμής σε δρόμους που δεν χωράνε δύο αυτοκίνητα.
38. Όταν σηκώσεις απ το μάτι της κουζίνας την ζεματιστή κατσαρόλα, δεν υπάρχει πουθενά χώρος να την ακουμπήσεις παρά μόνο στο τραπέζι που έχει πλαστικό τραπεζομάντηλο που φυσικά λιώνει. Το μήλο που θα σου πέσει απ τα χέρια θα κυλήσει οπωσδήποτε κάτω απ το καλοριφέρ ή κάτω απ τον καναπέ στο βάθος.
39. Αν βιάζεσαι να τυπώσεις μια σελίδα στον εκτυπωτή, ή το χαρτί έχει τελειώσει ή το μελάνι. Ανταλλακτικό μελάνι δεν βρίσκεται και για χαρτί πρέπει να ανοίξεις κούτα. Το πλαστικό κορδόνι της κούτας δεν κόβεται με το χέρι, ψαλίδι ή κόφτης δεν υπάρχει και ο αναπτήρας σου δεν ανάβει, ή αν ανάβει, πάντα υπάρχει κάποιο ρεύμα αέρα που τον σβήνει.
40. Τα πιο άνετα παπούτσια σου που μπαινοβγαίνουν εύκολα, ποτέ δεν μπαίνουν, όταν απ την πόρτα έρχεται ένας σημαντικός πελάτης ή ο διευθυντής σου.
41. Η ακριβότερη πένα σου ποτέ δεν γράφει όταν πρέπει να υπογράψεις ένα σημαντικό έγγραφο. Αν ζωγραφίζεις ανθρωπάκια γράφει χωρίς καμία διακοπή. Βάζεις την εφημερίδα κάτω απ τη μασχάλη μόνο όταν φοράς άσπρο πουκάμισο και μόνο όταν έχει πολύ ζέστη και ιδρώνεις.
42. Αν βρείς μια ξεχασμένη κόκα-κόλα στο ντουλάπι της κουζίνας, είναι ζεστή, τα παγάκια έχουν τελειώσει, τα ποτήρια είναι άπλυτα στο πλυντήριο πιάτων, εκτός απ τα ποτηράκια του κρασιού και η θερμοκρασία 40 βαθμοί. Το μπουκάλι με το κρύο νερό έχει ξεχαστεί έξω απ το ψυγείο από το βράδυ και το απέναντι μαγαζάκι δεν έχει ανοίξει ακόμα.
43. Αν πάς σε ένα ερημικό εκκλησάκι και παρκάρεις απ έξω , μετά από λίγο θα έχουν παρκάρει άλλα 10 αυτοκίνητα. Ένα από αυτά έχει παρκάρει ή μπροστά απ το δικό σου και ο οδηγός έχει πάει για κατούρημα, η δίπλα αλλά έτσι ώστε να μη μπορείς να μπείς απ την πόρτα του οδηγού. Ο οδηγός του έχει πάει κι αυτός για κατούρημα.
44. Όταν διψάς, οι μικροπωλητές στα διόδια πουλάνε φυστίκια.
45. Όταν πετύχεις το καλύτερο φραπέ σου δεν υπάρχουν καλαμάκια. Όταν υπάρχουν καλαμάκια έχει τελειώσει ο στιγμιαίος καφές.
46. Τα πιο άτακτα παιδιά της παραλίας είναι πάντα δίπλα σου και παίζουν με τα βρεμένη άμμο. Η μουσκεμένη μπάλα πάντα βάζει σημάδι τον παγωμένο καφέ που έχεις ακουμπήσει δίπλα σου. Αν καταφέρεις και ανάψεις τσιγάρο μόλις βγείς απ τη θάλασσα η τελευταία σταγόνα απ τα μαλλιά σου θα πέσει πάνω στην κάφτρα.
47. Η κοπέλα μπροστά από σένα στο περίπτερο δεν μπορεί να αποφασίσει τι γεύση τσίχλας να πάρει. Αν αποφασίσει δεν έχει ψιλά.
48. Ο κύριος μπροστά από σένα στο τοστάδικο έχει παραγγείλει έξη διαφορετικά είδη σάντουιτς και τέσσερα διαφορετικά είδη καφέ. Απ τους τρεις υπαλλήλους του καταστήματος οι δύο βγάζουν ψωμι απ το φούρνο. Όταν έρθει η σειρά σου, έχει τελειώσει το τυρί και περιμένεις να ανεβάσουν απ το υπόγειο.
49. Η γιαγιά που περνάει το δρόμο και έχει διανύσει τα τρία τέταρτα της διαδρομής , αν την πιάσει φανάρι, δεν συνεχίζει το δρόμο της αλλά γυρίζει πίσω.
50. Το μωρό θέλει άλλαγμα ακριβώς τη στιγμή που η μάνα του είναι ντυμένη και έτοιμη να φύγει για να πάει σε δεξίωση. Φυσικά θέλει και λεπτομερέστατο πλύσιμο γιατί δεν έχει ξαναχεστεί άλλη φορά έτσι.

Επιμέρους Νόμοι του Murphy

1. Ο νόμος του τηλεφώνου: Όταν καλείς λάθος αριθμό ποτέ δεν... είναι απασχολημένο.
2. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης: Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου άλλου.
3. Ο νόμος του εργαστηρίου: Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.
4. Ο νόμος του λεωφορείου: Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις και ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο.
5. Ο νόμος του τσιγάρου: Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.
6. Ο νόμος του άλλοθι: Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επόμενη μέρα το λάστιχο θα σκάσει πραγματικά.
7. Ο νόμος του αφρόλουτρου: Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο.
8. Ο νόμος της συνάντησης: Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που ξέρεις, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί.
9. Ο νόμος του αποτελέσματος: Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και προσπαθήσεις να το αποδείξεις στον ειδικό που έχει έρθει να το φτιάξει, τότε θα δουλέψει.
10. Ο νόμος του θεάτρου: Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι.
11. Ο νόμος του καφέ: Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις μια δουλειά που θα διαρκέσει ακριβώς μέχρι να κρυώσει ο καφές.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Καραβοστάσι Νέου Οιτύλου Μάνης

Έχουν περάσει δέκα πέντε ολόκληρα χρόνια από τότε που επισκέφτηκα το Καραβοστάσι Νέου Οιτύλου της Λακωνικής Μάνης και φιλοξενήθηκα στο Ξενοδοχείο "Ελιξήριο". Είχα εντυπωσιασθεί τόσο από την ηρεμία και ομορφιά της περιοχής, όσο και από τις υπηρεσίες και φιλική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ξενώνα.
Είχα φτιάξει μάλιστα και ένα μικρό αρχειάκι .pdf (το παραθέτω παρακάτω) για τις μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς που έχα ζήσει. Από τότε έχω επισκεφτεί την περιοχή δεκάδες φορές, αφού η Μάνη παραμένει πάντα για μένα ένας πολυαγαπημένος προορισμός. Όμως τίποτα δεν παραμένει το ίδιο. Όλα τα αλλάζει ο χρόνος.
Ο ξενώνας δεν φαίνεται πια τόσο ελκυστικός και οι τιμές πήραν την ανηφόρα. Είχα ένα εξαιρετικό γεύμα στον ξενώνα (σπιτικό μανιάτικο μενού και απίστευτα γευστικό), που μου θύμισε τις παλαιές εκείνες μέρες, αλλά μέχρι εκεί. Αν βρεθείτε στην περιοχή... ρίξτε μία ματιά... άν δεν έχετε καλύτερες συστάσεις.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Luis Royo - Ο άρχοντας της Fantasy Art

LUIS ROYO

Ο Κόσμος της Φαντασίας του εφηβικού και εν τέλει ανδρικού(;) ονείρου. Ο Κόσμος της αιώνιας πάλης του Κακού και του Καλού. Των Ηρώων και των Τεράτων. Των Ιπποτών στην προσπάθεια να σώσουν την ανυπεράσπιστη αγαπημένη τους. Ζουν ακόμα μέσα στο μυαλό μου, απασχολούν την σκέψη μου και αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μου.
Από τους πιο λατρευτούς σχεδιαστές αυτού του Φανταστικού Κόσμου είναι και ο Ισπανός Luis Royo. Έχω αποθηκεύσει απίστευτο υλικό και σκέπτομαι κάποια στιγμή να κάνω ένα e-book για να αποτυπώσω αυτό τον μαγικό κόσμο και σε χαρτί.
Ανακαλύψτε τον μέσα από το Διαδικτυο. Θα σας μαγεύσει!!!!!!!

Luis Royo

" Η Γαλάζια Πριγκήπισα" - Luis Royo

Εικόνα από το βιβλίο " Prohibited II " (2001) του Luis Royo. Το βιβλίο περιλαμβάνει και εντελώς ακατάλληλες εικόνες, με σεξουαλικό περιεχόμενο. Μπορείτε να τις αναζητήσετε στο Διαδίκτυο. Έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον !
Η παρακάτω εικόνα είναι επεξεργασμένη από εμένα ψηφιακά. Τις έδωσα απλώς λίγο χρώμα. Συμπεριλαμβάνεται στο σετ από το βιβλίο " Η Γαλάζια πριγκήπισα " - ("Blue Princess")


ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

"Η Αποκατάσταση" - Κατερίνα Γώγου

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP