Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ένα Πνιγμένο 14χρονο Προσφυγόπουλο


Κανείς δεν ξέρει το όνομά του. Πέρασε στην ιστορία ως το 14χρονο αγόρι, που βρέθηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Μεσογείου πνιγμένο, κουβαλώντας πάνω του, ως μόνο περιουσιακό του στοιχείο στο μακρύ ταξίδι του από την πατρίδα του ως το νέο, πολιτισμένο κόσμο, τον έλεχο από το σχολείο του. Ένα έλεγχο που αποδείκνυε πόσο καλός μαθητής ήταν και αυτό σκόπευε να αποτελέσει το διαβατήριό του στη νέα πατρίδα που θα έφτανε. Φευ! Δεν πρόλαβε να φτάσει.

Και έρχεται η σειρά του γνωστού σκιτσογράφου Makkox. Αυτός έφτιαξε το σκίτσο που έχει γεμίσει τα social media τις τελευταίες μέρες. Δείχνει ένα αγόρι, το 14χρονο αγόρι από το Μάλι, καθισμένο στο βυθό της Μεσογείου να δείχνει τον έλεγχο του σε ένα χταπόδι, έναν καρχαρία κι άλλα πλάσματα του βυθού. Κι εκείνα να του δίνουν συγχαρητήρια για τους βαθμούς του.

Το αγόρι ήταν ανάμεσα στα θύματα ναυαγίου στη Μεσόγειο στις 18 Απριλίου του 2015.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

"Η Αποκατάσταση" - Κατερίνα Γώγου

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP